De Horeca blog

De Horeca blog

Restaurant

Bruce Washington

Na een drukke werkweek is het heerlijk om een keer niet te hoeven koken, maar lekker aan te kunnen schuiven in een restaurant. Laat het weekend maar beginnen! Ook worden hier vaak jubilea of verjaardagen gevierd, maar je kunt natuurlijk ook zonder reden uit eten gaan bij Restaurant de Kamer bijvoorbeeld. Gewoon omdat het kan!

All inclusive

Als je met kinderen uit eten gaat, dan is een all inclusive restaurant de perfecte plaats. Hier wordt vaak gewerkt met een buffet. Op deze manier hoeft jouw kind niet de hele tijd op zijn of haar stoel te blijven zitten. Dit is voor veel kinderen vaak wel lastig. Deze formule is dus ideaal voor hen. Zij kunnen nu steeds heen en weer lopen om wat te eten of te drinken halen. Ze zullen ook graag voor jou wat te drinken gaan halen. Als zij echt klaar zijn met eten, kunnen zij gaan spelen in de speelhoek. Ouders kunnen dan nog even rustig verder eten of genieten van een heerlijk kopje koffie. Er moet echter vaak wel rekening gehouden worden met een tijdslimiet die zij hanteren. Vaak is het 2, 2,5 of 3 uur. Omdat het een all inclusive formule is, betaal je een vaste prijs per persoon. Je weet dus vooraf hoeveel geld je ongeveer kwijt bent. Je moet vaak alleen extra betalen voor alcoholische dranken. 

Sushi & tapas

Sushi en tapas zijn op het moment erg populair. Deze restaurants schieten dan ook als paddestoelen uit de grond. Nagenoeg in elke stad of elk dorp is er wel een (of zelfs meerdere) te vinden. Hier kan je vaak max. 5 gerechtjes per ronde bestellen. Deze gerechtjes worden aan tafel geserveerd. Zodra deze op zijn, kan je weer nieuwe gerechtjes bestellen. Ook hier geldt vaak een tijdslimiet. Het is dus verstandig om hier goed naar te kijken als je uit eten gaat. 

Traditioneel restaurant

 Uiteraard bestaan de traditionele restaurants ook nog. Deze bestaan al heel erg lang en zijn nog altijd erg populair. Dit is uiteraard ook logisch. Je hoeft alleen maar aan te schuiven en een keuze van de menukaart te maken. Verder hoef je alleen maar te genieten. Sommige mensen vinden het leuk om eens wat nieuwe gerechten uit te proberen. Speciaal voor hen zijn er vaak verrassingsmenu's mogelijk. Je kunt dan aangeven waar je echt niet van houdt en verder is het allemaal een verrassing. Als je kiest voor een wijnarrangement dan krijg je bij elke gang bijpassende wijnen geserveerd. Dit is erg lekker! Bij deze restaurants wordt geen tijdslimiet gehanteerd. Je kunt dus zo lang blijven zitten als je wilt. Voor veel mensen is uit eten het ultieme avondje uit.  Eet smakelijk en veel plezier met elkaar!


Delen

2018© De Horeca blog
Over ons
De Horeca blog

Aangenaam! Mijn naam is Joris en ik werk al van kleins af aan in de horeca. Mijn ouders runnen namelijk al bijna 25 jaar lang hun eigen viersterrenrestaurant, nadat ze het officieel van mijn grootouders hadden overgenomen. Het ouderwets restaurant bestaat inmiddels al 60 jaar en op het moment dat ik mijn ouders ging helpen met bedienen, werd het internet een wereldwijde hit. Ik werd bijna verslaafd aan het internet. Toen wou ik een manier vinden om het internet te combineren met mijn werk en toen begon ik met blogs schrijven. Je kunt mijn website dus nu bekijken voor allerlei tips en trucs als je wilt beginnen in de horeca!

Recente artikelen
Archief