De Horeca blog

De Horeca blog

Voor welke trouwlocatie kies jij?

Bruce Washington

Voor welke trouwlocatie kies jij?

Je trouwdag is de mooiste dag uit je leven. Hoeveel vrouwen dromen er niet van om op een dag in hun allermooiste jurk samen met familie en vrienden feest te vieren op een prachtig kasteel of landgoed? Zonder een geschikte trouwlocatie zal deze dag echter nooit zo mooi worden als je in gedachten had. Daarom vind je hieronder een aantal trouwlocaties, met hun voor- en nadelen, zodat je goed kan besluiten wat bij jou en je trouwdag het beste past.

Kasteel

Voor veel vrouwen is een kasteel wel de ultieme locatie om je trouwdag te vieren, zeker als je een beetje romantisch bent ingesteld. Wat is er nu mooier dan foto's vanuit een mooie tuin waar jij en je liefste rondlopen, terwijl op de achtergrond de kantelen van het kasteel mooi afsteken tegen de lucht? 

Een groot voordeel van het huren van een kasteel is dat je er veel ruimte hebt, en daardoor ook veel gasten een plekje kan geven. Voor een grote bruiloft is een kasteel dus zeker een optie. Vaak kan de ceremonie ook op het kasteel of landgoed plaatsvinden, wat erg prettig is, zo hoef je minder heen en weer te rijden op je grote dag.

Openluchtlocatie

Trouwen aan het water, in een park of in de heuvels? Natuurlijk kan het! Met een prachtig uitzicht geeft een openlucht trouwlocatie een extra toevoeging aan je trouwdag die niet snel vergeten zal worden. Het kan ook behoorlijk in de kosten schelen om in de openlucht te trouwen, maar heeft natuurlijk wel een groot risico waar je mee rekening moet houden: wat als het regent? Zorg daarom altijd voor een overdekte plaats of tent waar je het gebeuren in geval van nood naar toe kunt verplaatsen.

Schip

Uniek is het zeker, maar zeeziek moet je niet zijn: trouwen op een schip. Kies uit een rondvaartboot, cruiseschip of oude klipper om samen met allen die je lief zijn te feesten en te genieten. Op een schip ben je lekker samen zonder dat er ongewenste gasten meekijken en kun je tijdens de dag ook nog genieten van een prachtig uitzicht dat elk uur wisselt onder het varen.

Beach club of strand

Een andere optie om buiten te trouwen is aan het strand. Romantischer kun je het niet hebben: bij ondergaande zon een prachtige ceremonie aan het water om daarna lekker te gaan feesten in de beach club. Bij regen hoef je niet op zoek naar een andere locatie, want ook binnen kun je de ceremonie houden. Als je houdt van zon, zee en strand is deze trouwlocatie zeker een aanrader. 

Natuurlijk zijn er naast deze trouwlocaties nog veel meer mogelijkheden om te trouwen, in Nederland zijn steeds meer opties zoals Koetshuis Nijkerk. Ga dus vooral op zoek naar wat je zelf leuk vindt, en maak er samen met je aanstaande de mooiste dag van je leven van!


Delen

2018© De Horeca blog
Over ons
De Horeca blog

Aangenaam! Mijn naam is Joris en ik werk al van kleins af aan in de horeca. Mijn ouders runnen namelijk al bijna 25 jaar lang hun eigen viersterrenrestaurant, nadat ze het officieel van mijn grootouders hadden overgenomen. Het ouderwets restaurant bestaat inmiddels al 60 jaar en op het moment dat ik mijn ouders ging helpen met bedienen, werd het internet een wereldwijde hit. Ik werd bijna verslaafd aan het internet. Toen wou ik een manier vinden om het internet te combineren met mijn werk en toen begon ik met blogs schrijven. Je kunt mijn website dus nu bekijken voor allerlei tips en trucs als je wilt beginnen in de horeca!

Recente artikelen
Archief